Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
    Какво става с Порше, Боби? От много спортна слава и успехи фгалираха преди година и нещо и вместо да купят контролния пакет акции на ФВ бяха изкупени от същата марка и сега са им подчинени. Най-продаваният им модел е джипка, а сериозно говорят за четири цилиндрови бюджетни абтомобили. Турбо-то е разкошен автомобил, но всеки нов модел и стария с променени фарове и една-две модернизации.

Ламбо? Ами Ламборгини си е Ауди. Единствено с Мурсиелагото и наследниците му има малко малко запазване на духа на Ламбо. С какво е било най-известно Ламборгини? С това че е адски плашещ автомобил, който иска да те убие, но адреналина е велик. Сега е Р8 с други пластмаси.

Не мога да ви разбера, бе хора. Като Алфа Ромео е толкова гадна и ужасна маркаи за нищо не става кво правите в тоя форум?!?? Тук има ли фенове или не?
    Значи според теб не съм фен? ОК не съм, щом казваш. Няма да пиша повече тук. Явно съм объркал форума. Аз и от автомобили не разбирам въобще. Не знам само как си се доверявал на глупаци като мен, да си оставиш колата на некомпетентни хора като мен. Винаги много съм мразел да се изопачават думиа на някого и да се четат мненията на кой как му е удобно. Явно тук е на почит парвенющината и могат да пишат единствено хора с пари, а тези които нямат са глупави и нямат право на мнение и не са фенове.

Много съм разочарован от ширещата се комплексарщина, дотук бях, вече нито едно мнение!!!
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
      Значи според теб не съм фен? ОК не съм, щом казваш. Няма да пиша повече тук. Явно съм объркал форума. Аз и от автомобили не разбирам въобще. Не знам само как си се доверявал на глупаци като мен, да си оставиш колата на некомпетентни хора като мен. Винаги много съм мразел да се изопачават думиа на някого и да се четат мненията на кой как му е удобно. Явно тук е на почит парвенющината и могат да пишат единствено хора с пари, а тези които нямат са глупави и нямат право на мнение и не са фенове.

Много съм разочарован от ширещата се комплексарщина, дотук бях, вече нито едно мнение!!!
      Е Боби , не се пали така бе човек.Първенюта сме били , парите били само в умните и т.н. Никой не казва , че не си фен , макар ти да ми обясняваше на мен , че аз не съм и нищо не съм знаел и разбирал и т.н.Просто всеки от нас си има мнение и си го защитава доколкото и както може.Абе темата стана като Левски -ЦСКА , а истината е , че от нас нищо в развитието на Алфа не зависи и решенията каквито и да са те най-вероятно съвсем ще ни изненадат.
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение

Чакай сега, Боби! Къде съм казал, че не си фен или че не разбираш от автомобили или Алфи? Който те познава знае какъв си. И аз мразя да ми се изопачават думите и да ми четът мненията както дявола евангелието! Къде е на почит парвенющината? Къде съм казал, че всички, които нямат нова Алфа не са фенове? Прочети ВСИЧКИТЕ ми мнения и виж какво казвам! Да, далече сме от славната история, но идва нова ера! Дали ще е по-добра или по-лоша ще видим.

Прекалено лично приемаш нещата, и се палиш излишно! Питането ми не е конкретно към теб, но я погледни и ми каже нормално ли е в тема в Алфа Ромео форума за бъдещето на марката да преобладават мненията - "Алфа е кенеф и трябва да се закрие". Малко ми е пресилено.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Отива марката натам, накъдето я водят

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
            Ха-ха , ти май се опитваш да ме убедиш , че 33 на времето е била много по-направена кола от 159 сега в сравнението с конкуренцията така ли? И с кое качество -с гниешите калници от руска ламарина на 3-та година , с постоянните откази в ел.компонентите , с разкрачените мостове и окачване , с трагичната сглобка на купето и т.н и т.н. Недей така бе , колега и ние сме карали 33 -ки , аз лично още през 1991г.и мога да направя сравнение в развитието на марката във всички последващи модели до сега , което очевидно като качество е все по -добро.Иначе няма как, защото конкуренцията просто те смачква защото не спи и се развива и те кара ако не да си по-добър , поне да си на нейното ниво.И тогава както и сега Алфа си беше в криза и немците се подиграваха , че ръждясвали дори и кламерите от рекламните им брошури, но аз въпреки всичко харесвах 33-та защото в колата имаше дух и страст , какъвто нито една немска кола от онова време не събуждаше у мен като седнех в нея.Аз просто не искам Алфа да стане част от ФВ защото мисля , че нищо няма да се подобри.Както виждаш и както твърди Боби 33 ,159-та била Опел /което изобщо не е така/защото видиш ли двигателите -бензиновите и платформата били техни .Е да ама не, защото всичко друго-интериор , окачване , купе е различно и ще го разбереш веднага като се качиш в една 159 -ка след като си слязъл от Вектра със същата платформа и то в полза все на Алфата.
            Изобщо не си ме разбрал. Не се опитвам да те убедя в това че 33 е била по направена кола спрямо конкуренцията отколкото 159 сега. Това което казвам ти самият сам си го казал малко по долу в поста си. Именно че въпреки всички свои недостатъци 33 е давала усещане за Алфа,за дух и страст,за нещо различно от останалите марки коли от конкуренцията. Ти имаш ли сега това усещане като седиш в 159-ката,усещаш ли някакво превъзходство над лъскавите ,мощни и бързи немски коли навсякъде около теб ? Разбираш ли къде е разликата,преди време това да караш Алфа е значело че можеш да издухаш всяка една немска кошница по пътя.....защото караш Алфа Ромео по дяволите,нищо друго няма значение. А сега какво,караш Алфа , но в един момент се получава така че виждаш ли застанал на светофар разбираш че Аудито /примерно/ до теб е два пъти по мощно и почти толкова по бързо от твоята,твоята кола вече не e онова куоре спортиво което е било преди време,ти просто караш една ОБИКНОВЕННА ГОЛЯМА И НЕ ДОСТАТЪЧНО МОЩНА КОЛА радваща единствено и само с дизайн и с емблеми на Алфа Ромео. Не се заяждам с теб,не разбирай че не харесвам 159,харесвам я, но ми се иска тя да превъзхожда конкуренцията по всеки един показател,да не радва само с дизайна си и това че имаш интериор,окачване и купе различно от Вектра изобщо няма значение за никой.Аз искам съвременната Алфа да бъде една брутална,изключителна,мощна и бърза кола,кола която да носи онзи дух на Алфа от миналия век и да предизвиква асоциации за нещо уникално и различно когато се изрече името АЛФА РОМЕО. Това е. Всички в този форум обичаме марката,всички искаме тя да продължава да съществува,няма смисъл да се делим на такива каращи нови и стари Алфи,просто си обсъждаме миналото ,настоящето и бъдещето на марката,а когато някои неща са очевидни не трябва да се премълчават,всеки има право на мнение и е нормално точно тук във форума на Алфа да го изкаже,а това е най подходящата тема.
            Ex: Alfa Romeo 33 Imola 1.4 8V '94
            Ex: Alfa Romeo 145 1.4 16V TS '97
            Ex: Аlfa Romeo 155 2.5 TD Sport '96
            sigpic

Comment

• е какво куоре спортиво от 33 като най-големия двигател е 1,7. това е най-продавания модел на марката и добре че са били фиат , че първите серии са нямали и парно даже.
              другия най-продаван модел - суд е с двигатели от 1,2 до 1,7 . да не говорим за разни извращения като арна , джипчета и бусове в които просто няма как да има спортен дух.
              то като се замисли човек, алфа не е променила особено политиката си , откакто я има. никога гамата не е била повече от 5-6-7 серийни модела.
              въпроса е че се вижда напредъка като се качиш от 33 в 145, както и от 156 в 159. просто е мислено повече върху детайлите. то си е вярно и че всеки модел си носи собствен дух и точно това прави алфа - алфа. за това се караме сигурно - щото искаме 159 да дава усещането на 33 , ама тогава марката щеше да се казва тойота или фв.
              точка

Comment

• Първоначално публикувано от forza_italia Покажи съобщение
                Изобщо не си ме разбрал. Не се опитвам да те убедя в това че 33 е била по направена кола спрямо конкуренцията отколкото 159 сега. Това което казвам ти самият сам си го казал малко по долу в поста си. Именно че въпреки всички свои недостатъци 33 е давала усещане за Алфа,за дух и страст,за нещо различно от останалите марки коли от конкуренцията. Ти имаш ли сега това усещане като седиш в 159-ката,усещаш ли някакво превъзходство над лъскавите ,мощни и бързи немски коли навсякъде около теб ? Разбираш ли къде е разликата,преди време това да караш Алфа е значело че можеш да издухаш всяка една немска кошница по пътя.....защото караш Алфа Ромео по дяволите,нищо друго няма значение. А сега какво,караш Алфа , но в един момент се получава така че виждаш ли застанал на светофар разбираш че Аудито /примерно/ до теб е два пъти по мощно и почти толкова по бързо от твоята,твоята кола вече не e онова куоре спортиво което е било преди време,ти просто караш една ОБИКНОВЕННА ГОЛЯМА И НЕ ДОСТАТЪЧНО МОЩНА КОЛА радваща единствено и само с дизайн и с емблеми на Алфа Ромео. Не се заяждам с теб,не разбирай че не харесвам 159,харесвам я, но ми се иска тя да превъзхожда конкуренцията по всеки един показател,да не радва само с дизайна си и това че имаш интериор,окачване и купе различно от Вектра изобщо няма значение за никой.Аз искам съвременната Алфа да бъде една брутална,изключителна,мощна и бърза кола,кола която да носи онзи дух на Алфа от миналия век и да предизвиква асоциации за нещо уникално и различно когато се изрече името АЛФА РОМЕО. Това е. Всички в този форум обичаме марката,всички искаме тя да продължава да съществува,няма смисъл да се делим на такива каращи нови и стари Алфи,просто си обсъждаме миналото ,настоящето и бъдещето на марката,а когато някои неща са очевидни не трябва да се премълчават,всеки има право на мнение и е нормално точно тук във форума на Алфа да го изкаже,а това е най подходящата тема.
                Абе изобщо не е просто голяма и недостатъчно мощна.И трябва да ти кажа , че като спрат до мене тия с превъзнасяните от тебе аудитата и БМВ-та които изобщо не са по-лъскави от моята Алфа те ме гледат / а и повечето пешеходци/ , не аз тях защото скучните им сиви варели с нищо не се отличават и са просто овци в тълпата.Не си мисли , че вървят кой знае колко защото болшинството от тия Аудита и БМВ са с малките мотори
                с които просто се подигравам както си искам.Прочети им първо данните да речем на А4 с 1.9 и 2 ТДИ мотора виж ги какви са мъртъвци и после ги превъзнасяй .Аз карам 159-ка , много добре знам какви са и възможностите и хич не ми пука от масовата немската конфекция защото съм в определено по-запомящ се автомобил който тотално ме кефи и не бих заменил в никой случай с немския му аналог защото за мен той с нищо не е по-добър.
                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Момчетата дето обиждат 159-та не са прави просто !
                  Лично аз съм бил свидетел на многократно , как като мине този автомобил дори и децата го коментират "виж егати яката алфа" и т.н. Много хора които дори не харесват Алфа , а само немско или френско автомобилче са ме разпитвали пак именно за този автомобил !
                  П.С. И аз дори сериозно съм се замислял за 159 пък да видим какво ще стане ?
                  Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

• Господа, 159 е великолепен автомобил, 33 също. Но тази тема не е за настоящето, още по-малко за миналото на марката, а за бъдещето. Моля, да се въздържаме от спам и нападки, и да се придържаме към темата, доколкото може. Тази тема се превърна в тоалетна.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Че кой обижда 159, тя беше лебедовата песен на марката ... Ама какво следва след нея ...
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• В 8-ми брой на Аутобилд пише, че италианските работници от Милано искат ФВ. да купи Алфа Ромео. За да отвори отново завода в Арезе същевременно да отвори работни места. От цялата статия разбрах, че те ненавиждат Фиат и го обявяват за главния виновник за пропадането на марката.
                        sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• Aми не са много далеч от истината.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Не искам да обиждам никой, но да кажеш, че 33-ката е нещо кой знае какво.....
                            За 75-цата нищо не казвате?

159, GT , Brera са уникални и не знам какви ги говорите??!? тежки били... бла бла
                            Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Тя темата отдавна стана за пишкомер, грозно е...
                              А все пак някаква надежда на фона на новите реалности има, погледнете съседната тема - 4С радва доволно.

Искам да видя колегите дето бяха на Серес да кажат как се е представила Жулиета на пистата редом до пипнатите коли и ретро моделите.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ами доста добре се представи.
                                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Working...
                                X